Hostingvergelijken.nl

Voor welke periode bent u van plan dit pakket af te nemen?


Hoeveel schijfruimte wilt u?


Schijfruimte is de ruimte op de server die beschikbaar wordt gesteld voor uw website en/of uw e-mails. Een website bestaande uit een paar HTML bestanden zonder grote plaatjes en/of afbeeldingen heeft aan slechts enkele Megabytes schijfruimte genoeg, terwijl website's met grote plaatjes, scripts en/of databases wel enkele honderden Megabytes of nog veel meer nodig hebben. Gebruikt u een CMS of een webwinkelsysteem voor uw website? Dan moet u ook die hosten. Dat kost vanzelfsprekend ook schijfruimte. Wordpress heeft circa 100 MB schijfruimte nodig, voor Joomla moet u zo'n 30 MB schijfruimte vrijhouden en Drupal heeft al genoeg aan 15 MB.Hoeveel dataverkeer wilt u?


Dataverkeer is de maximale hoeveelheid inkomende en uitgaande data die uw website in een bepaalde periode, doorgaans een maand, mag gebruiken. Als iedere pagina van uw website 0,1 MB groot is, uw website 10.000 bezoekers per maand heeft en iedere bezoeker gemiddeld 10 pagina's bekijkt, dan heeft u dus 10 GB (0,1 MB * 10.000 * 10 = 10.000 MB = 10 GB) dataverkeer nodig.Wilt u mailboxen aan kunnen maken?


Wilt u een CMS?


CMS staat voor Content Management System. Als u een CMS gebruikt, dan kunt u uw website eenvoudig online aanpassen. U hoeft dus geen kennis te hebben van HTML, CSS en/of programmeertalen.Wilt u ook een domeinnaam registreren?


Bij sommige hosters is het mogelijk om een website aan te maken zonder een domeinnaam. Bezoekers zullen dan een IP-adres in moeten typen om op uw website te komen. Dat is natuurlijk niet wenselijk. Een domeinnaam is veel gemakkelijker te onthouden dan een IP-adres. U hoeft een domeinnaam niet persé af te nemen bij dezelfde hosters als waar u een hostingpakket heeft. U kunt ook een domeinnaam bij een andere hoster registreren en deze doorverwijzen naar uw website.Wilt u databases aan kunnen maken?


Een database bestaat uit één of meerdere tabellen. Voor een dynamische site (met bijv. een gastenboek of een beoordelingssysteem) is een database onmisbaar.Wilt u cronjobs aan kunnen maken?


Een cronjob is de mogelijkheid om een bepaald script op bepaalde tijdstippen uit te voeren, bijvoorbeeld iedere woensdag om 13:00 uur, iedere dag om 23:00 uur of iedere vijf minuten.