Hostingvergelijken.nl

Voor welke periode wilt u een colocatie pakket afnemen?


Met welke rackspace wilt u?


De meeste servers zijn 1 U / 1 HE (4,45 centimeter) hoog. Voor iedere 1 U server heeft u dus 1 U rackspace nodig.Hoeveel stroom wilt u?


Om te weten hoeveel stroom u nodig heeft, is het eerst belangrijk om te weten hoe het nu precies zit met stromen, spanningen en vermogens. Het schijnbaar vermogen van een apparaat (uitgedrukt in Volt-Ampère of kiloVolt-Ampère) is gelijk aan de spanning vermenigvuldigd met de stroom. Hier in Europa bedraagt de netspanning 230 Volt. Dat houdt in dat er bij een stroom van 1 Ampère een schijnbaar vermogen van 230 Volt-Ampère geleverd kan worden. Bij een stroom van 0,5 Ampère kan er 115 Volt-Ampère schijnbaar vermogen geleverd worden. Wanneer de arbeidsfactor (power factor) van een apparaat 1 is, dan is het schijnbare vermogen gelijk aan het werkelijke vermogen (uitgedrukt in Watt of kiloWatt). De arbeidsfactor van een server zal echter altijd lager dan 1 zijn. Het werkelijke vermogen kunt u berekenen door het schijnbare vermogen te vermenigvuldigen met de arbeidsfactor.

Stel: u heeft een rack met 10 servers. Alle servers hebben ze een werkelijk vermogen van 80 Watt en een arbeidsfactor van 0,9. U heeft een werkelijk vermogen van 800 Watt (10 x 80 Watt) nodig, maar een schijnbaar vermogen van 889 Volt-Ampère (800 Watt / 0,9). 889 gedeeld door 230 is gelijk aan 3,86. Dat houdt in dat u 3,86 Ampère stroom nodig heeft. In de praktijk zal dit waarschijnlijk iets lager zijn, omdat de servers niet altijd het maximale vermogen opnemen. Bestelt u minder stroom dan u gebruikt, dan krijgt u (doorgaans) een extra rekening achteraf.Hoeveel dataverkeer wilt u?


Dataverkeer is de maximale hoeveelheid inkomende en uitgaande data die uw servers in een bepaalde periode, doorgaans een maand, mag gebruiken. Als u één website op uw dedicated server heeft staan, iedere pagina van die website 0,1 MB groot is, die website 10.000 bezoekers per maand heeft en iedere bezoeker gemiddeld 10 pagina's bekijkt, dan heeft u dus 10 GB (0,1 MB * 10.000 * 10 = 10.000 MB = 10 GB) dataverkeer nodig.Heeft u een voorkeur voor de plaats van het datacenter?


Bij een colocatie pakket dient doorgans u zelf de servers in het rack te installeren. Ook bij problemen zult u wellicht soms bij de servers moeten kunnen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een datacenter dat dicht bij u in de buurt ligt.Hoeveel IPV4-adressen wilt u?


Een IPV4-adres (IP-adres) is een uniek adres waar een website op gehost kan worden. Het is wel mogelijk om meerdere website op één IPV4-adres onder te brengen.Welke netwerksnelheid wilt u?


De netwerksnelheid is de snelheid van het netwerk waar de servers staan, vaak uitgedrukt in Megabit (=1/8 deel van een Megabyte) per seconde.Wilt u een Remote Power Managementsysteem? Ja Nee


Met een Remote Power Managementsysteem (RPM systeem) kunt u uw servers via een internetapplicatie herstarten.Wilt u gebruik maken van mailmonitoring? Ja Nee


Met mailmonitoring krijgt u een mail op het moment dat er problemen zijn met uw server.Wilt u gebruik maken van SMS monitoring? Ja Nee


Met SMS monitoring krijgt u een SMS op het moment dat er problemen zijn met uw server.